Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık Bakanlığı güvenlik maaşları 2024

Sağlık Bakanlığı’na alınan güvenlik

Sağlık Bakanlığı’na alınan güvenlik görevlileri özellikle hastanelerin genel güvenliği ile ilgilenmektedir. Bu görevliler, hastane içinde olası olayları önlemek ve huzuru sağlamakla sorumludur. Sağlık Bakanlığı, silahsız güvenlik görevlileri çalıştırarak hastanelerin emniyet ve güvenliğini sağlar. Bu görevlilerin görevleri arasında giriş çıkışların kontrolü, tehlikelere müdahale, kamera ve alarm sistemlerinin izlenmesi, kurallara uymayanların uyarılması ve hukuki yollara başvurulması gibi faaliyetler bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı güvenlik görevlisi olabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, sağlık sorunu bulunmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, askerlikle ilişiği olmamak, en az ilkokul mezunu olmak ve 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine ilişkin kanuna uygun geçerli özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak yer almaktadır.

Silahsız güvenlik görevlisi olmak isteyen vatandaşlar İŞKUR’da yer alan açık pozisyonlara başvuruda bulunabilmektedirler. Başvuru süreci genellikle 5 gün sürmekte olup, başvurularına göre seçilen adaylar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen hastanelerde işe alınmaktadır.

Silahsız güvenlik görevlilerinin maaşları eğitim düzeylerine, çalıştıkları hastanenin büyüklüğüne ve bulundukları bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak silahsız güvenlik görevlilerinin maaşları 29 bin Türk Lirası ila 30 bin Türk Lirası arasında değişmektedir.

Muhabir: Ahmet Durlanık