Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okan Buruk serveti 2024, Okan Buruk aslen nereli?

Galatasaray’ın efsane futbolcularından biri

Galatasaray’ın efsane futbolcularından biri olan Okan Buruk, 19 Ekim 1973 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Trabzon kökenli olan Buruk, futbol kariyerine Karadeniz İdman Ocakları’nda başladı ve Galatasaray altyapısında yetişti. İlk profesyonel maçına 1992 yılında çıkan Buruk, kariyerinde önemli başarılar elde etti.

Futbol hayatında 189 maçta forma giyen Buruk, 32 gol atmış ve Galatasaray formasıyla dört Türkiye Kupası, altı lig şampiyonluğu, bir UEFA Kupası ve bir UEFA Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştır. Inter ve Beşiktaş’ta da oynayan Buruk, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyerine başladı.

A Milli Takım’ın yardımcı antrenörü olarak görev yapan Buruk, çeşitli Türk takımlarını çalıştırdıktan sonra Galatasaray’la anlaşarak önemli bir başarı elde etti. 2023-2024 sezonunda Galatasaray’ı şampiyon yaparak adından söz ettiren Buruk, kariyerindeki en önemli dönemlerden birini yaşamaktadır.

Okan Buruk’un doğum tarihi ve memleketi olan Trabzon hakkında bilgi verildiği içerikte, kendisinin 51 yaşında olduğu ve Galatasaray ile imzaladığı yeni sözleşme kapsamında yıllık 60 milyon Türk Lirası maaş aldığı da belirtilmiştir. (Muhabir: Ahmet Durlanık)