Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kürtçe’de teno ne demek? Kürtçe’de kullanılan teno anlamı nedir?

Kürtçe’de “teno” kelimesinin anlamı

Kürtçe’de “teno” kelimesinin anlamı merak konusu olmaya devam ediyor. Farklı kaynaklardan edinilen bilgilere göre, “teno” kelimesinin “kaynak” veya “kaynakça” anlamına geldiği belirtilmektedir. Kürtçe’de akademik ve yazılı çalışmalarda sıkça kullanılan bir terim olan “teno”, aynı zamanda “sersaxî”, “pergot”, “naverok” gibi eş anlamlı kelimelerle de ifade edilmektedir. Farklı Kürtçe lehçelerinde ise farklı telaffuzları bulunan “teno”, Kuzey Kürtçesi’nde “Tenû”, Güney Kürtçesi’nde “Tenê”, Soranî lehçesinde ise “Tenî” olarak kullanılmaktadır.

Diğer bir kaynağa göre ise “teno” kelimesinin Kürtçe’de herhangi bir anlamı olmadığı belirtilmektedir. Türkçe sözlüklerde ise “teno” kelimesinin kiriş ve tendon anlamlarına denk geldiği ifade edilmektedir. Uluslararası alanda ise “teno” teriminin moda sektöründe kullanıldığı ve basit veya süslenmemiş anlamına geldiği bilinmektedir.

Ancak bazı kaynaklara göre “teno” kelimesi argo bir şekilde veya küfürlü bir ifade olarak kullanılmaktadır. Bu durumda “teno” kelimesinin kullanım bağlamına ve kontekstine göre farklı anlamlar içerebileceği görülmektedir.