Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mercedes’in Şok Kararı! Elektrikli Araçlardan Vazgeçip Benzinli Motorlara Dönüyor! –  Yozgat Haber

Mercedes, Elektrikli Araçlardan İçten

Mercedes, Elektrikli Araçlardan İçten Yanmalı Motorlara Yöneliyor

Mercedes, son yıllarda elektrikli araçlara yapılan yatırımların beklenenden daha zorlu olduğunu belirterek, içten yanmalı motorlara ek yatırım yapma kararı aldı. Bu yıl için otomobil departmanına 491 milyar TL’den fazla bütçe ayıran firma, içten yanmalı motorları, elektrikli araçları ve dijitalleşme çalışmalarını finanse etmeyi planlıyor.

CEO Ola Källenius, içten yanmalı motorların 2030 yılına kadar kullanılmaya devam edeceğini ve bu süreçte yüksek performanslı motorlara yatırım yapmanın kaçınılmaz olduğunu vurguladı. 2026 yılında çıkacak olan S-Class modelinde motor güncellemesi yapılacağını da belirten Källenius, bu kararın içten yanmalı motorlara verilen önemi gösterdiğini ifade etti.

Mercedes, Euro 7 ve China 7 düzenlemelerine uyum sağlamak için temiz ve çevreci motorlar geliştirmek için önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Ancak, firmanın 2040 yılına kadar karbon-nötr olma hedefine bağlı kalacağını da belirtiyor.

Mercedes’in içten yanmalı motorlara yönelme kararı, otomotiv endüstrisinde büyük yankı uyandırdı. Elektrikli araçlara olan ilginin arttığı bir dönemde, firmanın bu kararı sektörde nasıl bir etki yaratacak merak konusu haline geldi.