Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Makarnaseverler Dikkat! Makarna Şekli Tadını Gerçekten Değiştiriyor mu?

Makarnaların tadını belirleyen faktörler

Makarnaların tadını belirleyen faktörler arasında şekil mi yoksa sos mu daha etkili sorusu üzerine Auguste Escoffier Mutfak Sanatları Okulu’nun Kurumsal Yönetici Şefi Miles Mitchell tarafından yapılan açıklamaya göre, makarnanın tadını belirleyen asıl etkenin sos olduğu belirtiliyor. Makarnaların farklı kesimleri ve dokuları, farklı sosları ve çeşnileri farklı şekillerde tutabiliyor. Uzun ve dar makarnaların genellikle domates sosu gibi soslarla daha uyumlu olduğu belirtilirken, kısa makarnaların ince peynir sosları veya pesto ile daha iyi uyum sağladığı vurgulanıyor.

Sos ile doğru makarna türünü eşleştirmenin lezzet üzerinde büyük bir etkisi olduğu belirtilirken, sıvı soslar için düz tipteki makarnaların uygun olduğu, taneli soslar için ise oyuklara sahip makarnaların tercih edilebileceği ifade ediliyor. Bu sayede sosun makarnaların arasına sıkışıp dibe çökmesi engellenerek daha lezzetli bir karışım elde edilebileceği belirtiliyor.

Makarnanın tadını etkileyen en önemli faktörün makarna ile birlikte servis edilen sosun türü olduğu vurgulanıyor. Makarna şeklinin sosun makarna üzerinde nasıl duracağını belirlediği ve bu durumun genel lezzeti etkilediği ifade ediliyor. Dolayısıyla, lezzet deneyimini üst seviyeye taşımak için sevdiğiniz makarna türüne uygun sosu seçmenin önemine değiniliyor.